Det bäst rankade sjukhuset i USA köper SyntheticMR’s medicintekniska mjukvarulösning SyMRI för användning i klinisk rutin.

– Jag ser en stor potential i kvantitativ MR och SyMRI som produkt, säger Dr Wende Gibbs, neuroradiolog på Mayo Clinic.

LEAD-alumnen SyntheticMR meddelar att de har fått en inköpsorder från Mayo Clinc, vilket är det sjukhus som är bäst rankat i USA. Den aktuella ordern gäller den medicintekniska mjukvarulösningen SyMRI, som bidrar till kortare undersökningstider och mer information till klinikerna.

SyMRI kommer att användas på Mayo Clinics campus i Rochester i Minnesota, Phoenix/Scottsdale i Arizona och Jacksonville i Florida.

– Jag ser fram emot att arbeta med Mayo Clinic för att tillämpa kvantitativ MRI i deras kliniska rutin. Det faktum att en så framträdande sjukhusgrupp som Mayo Clinic är redo att investera i vår produkt är ett tydligt tecken på dess potential, säger Ulrik Harrysson, VD SyntheticMR.

SyntheticMR är en utvecklare av metoder för analys och avbildning av magnetisk resonanstomografi (MR, eller MRI på engelska). Programvaran SyMRI effektiviserar MR-undersökningar genom att förkorta undersökningstiden per patient, och producera kvantitativ information till läkaren.