Swegan WaferLEAD-alumnen SweGaN tillverkar skräddarsydda material för RF och kraftkomponenter och har blivit utsedda till ett av de 25 mest innovativa startup-bolagen i Nordic Cleantech Open.  Konkurrensen var hård och 140 lovande bolag från Norden och Baltikum, var med i uttagningen.

– Vi är mycket glada över att bli utvalda till de 25 bästa företagen som bjuds in till att gå vidare till nästa fas av Nordic Cleantech Open. SweGaNs vision och mantra är att odla en positiv miljöpåverkan och minska energiförbrukningen genom högpresterande, konkurrenskraftiga priser, säger Olof Kordina, VD på SweGaN.

Uttagningen hos Nordic Cleantech Open fungerar som en observation för innovativa trender inom cleantech, för att stödja övergången till en verklighet med lågt koldioxidutsläpp. Valet av de 25 bolagen utfördes av en internationell jury bestående av 50 medlemmar från riskkapitalbolag, multinationella företag, tjänstesektorn, offentliga investerare med flera. Utgångspunkten har varit att analysera de 140 sökanden utifrån innovationsnivå, marknadspotential och bolagets förmåga till verkställande. Enligt Nordic Cleantech Open erbjuder de 25 utvalda bolagen flertalet lösningar för momentum och uppmärksamhet inom cleantech-sektorn.

För mer information om SweGaN och uttagningen i Nordic Cleantech Open, läs mer här >>