LEAD-alumnen Skira utökar sitt erbjudande till kunderna. Den transparenta handelsplatsen för spannmål ger nu även möjligheten att köpa och sälja oskördade varor med leverans i skörd, eller när som helst under året.

Genom Skiras handelsplats för spannmål har lantbrukare tidigare kunnat sälja en skördad och inlagrad vara. Nu har bolaget även lanserat möjligheten att köpa och sälja oskördade varor, för leverans längre fram. Med detta erbjudande vill Skira bidra till mer dynamik i handeln, och dessutom ge både säljare och köpare fler alternativ i sin handel.

– Från köpande och säljande användare har vi under lång tid fått frågor om det är möjligt att köpa eller sälja otorkad vara med leverans i skörd, och många har även frågat om möjligheterna att sälja delar av sin skörd på förhand. Därför har vi nu tagit fram ett sätt att möta denna efterfrågan, säger Felicia Bindekrans, marknadsansvarig på Skira.

Skiras tjänst erbjuder en problemlösning för både säljare och köpare, till exempel när det gäller förhållandet produktion gentemot tork- och lagringsmöjligheter av spannmål. Möjligheten att sälja och köpa oskördat gör en skillnad på marknaden, genom att lantbrukare kan hitta varupartier i sin närhet samt jämföra priser på dessa genom den transparenta handeln.

Den utökade tjänsten medför fördelar som ökad trygghet, betalningsgaranti till säljaren, och möjligheten till effektiva och långsiktiga affärer.