Vid Tappra Barngalan som hölls på Flygvapenmuseum fredagen den 10 november, kammade LEAD-bolaget SeaPattern hem priset ”Årets nykomling”.

Galan, arrangerad av Stiftelsen Tappra Barn, hade som huvudsyfte att samla in medel till barn i Linköping som befinner sig i svåra situationer. Samtidigt fungerade Tappra Barngalan som en hyllning till företag, organisationer och privatpersoner som aktivt engagerar sig för att forma ett mer hållbart samhälle. Under galan presenterades sju olika kategorier som representerade en mångfald av insatser och prestationer. Kategorierna var: Årets samhällsengagemang, Årets bedrift, Årets hållbara företag, Årets ledare, Årets jämställdhetsföretag, Årets Linköpingshjärta och Årets nykomling.

Affärsstaden presenterade nomineringarna för kategorin ”Årets nykomling” tidigare i höst och alla tre nominerade kommer från LEAD. SeaPattern var nominerad tillsammans med LEAD-bolaget Nano Textile Solutions och LEAD-alumnen Arboair.

Tillslut stod SeaPattern som vinnare, och motiveringen från Affärsstaden media lyder: ”När behovet av el ständigt ökar så har SeaPattern funnit ett sätt att få ut mer el ur redan befintliga vattenkraftverk, dvs helt utan ytterligare miljöpåverkan. SeaPatterns innovation är den egenutvecklade AI-mjukvaran tillsammans med den egenutvecklade turbinen. Det SeaPattern gjort visar än en gång på den stora kompetens inom en mängd områden som finns här i Linköping.”

Niklas Boman, vd på SeaPattern, var på plats och tog emot priset.

Vi på LEAD gratulerar SeaPattern till vinsten!