Sam Issa på LEAD-bolaget Nano Textile Solutions är länsvinnare av SKAPA-priset i Västra Götaland. Sam går nu vidare till den nationella tävlingen med prisutdelning vid SKAPA Innovationsgala den 10 november.

SKAPA-priset är Sveriges största innovationspris och syftar till att ge stöd till uppfinnare att utveckla sina idéer. Priset, som har en nationell vinstsumma på 200 000 kronor, delas ut till den person vars insatser har bidragit till nyskapande, kreativitet och utveckling som kan leda till kommersiella möjligheter.

– Det är en ära att vara vinnare av SKAPA-priset med tanke på den hårda konkurrensen av fantastiska innovationer vi har i Sverige. Det är även ett bevis på att vi har en stark innovation med en bra hållbar lösning för textilindustrin och ljus framtid på en global marknad, säger Sam Issa.

Nano Textile Solutions skapar en nanoteknologilösning för en hållbar och cirkulär textilindustri. Genom de smarta textilerna kan storlekar anpassas till användaren för att ge den perfekta passformen. Teknologin utmanar de traditionella produktionssätten och möjliggör att en enskild produkt blir kompatibel med flera olika storlekar efter efterfrågan. På så sätt hjälper Nano Textile Solutions design- och textilproducerande företag att möta marknadens efterfrågan med minsta möjliga negativa miljöpåverkan.

Sam Issa går nu vidare till den nationella tävlingen med prisutdelning vid SKAPA Innovationsgala den 10 november. LEAD håller tummarna och önskar Sam all lycka till!