På bild: Ebba till vänster och Nicole till höger.

 

Hej och välkommen säger vi till våra nya praktikanter Ebba och Nicole! De ska vara på LEAD och arbeta med praktiskt kommunikationsarbete under våren fram till sommaren. Vi bad dem svara på några frågor för att lära känna dem bättre.

 

Vem är du, Ebba?
Hmm, bra fråga! Jag är en 25-årig norrlänning som tog mitt pick och pack och for ner till Norrköping för att läsa Grafisk Design och Kommunikation vid Linköpings Universitet. Utöver studierna lägger jag mycket tid på utbildningens egna sektionsstyrelse där jag sitter som ordförande. Annars fotograferar jag en hel del samt scrollar alldeles för mycket på Pinterest. 

 

Vad ser du fram emot med din praktik på LEAD?
Jag ser verkligen fram emot att lära känna många nya människor, få en djupare inblick i branschen samt att få omvandla mina teoretiska kunskaper till praktiska. Lite klyschigt kanske, men det är sant! Att dessutom få göra det på ett så nytänkande företag som LEAD känns riktigt roligt! 

 

Var ser du dig själv om fem år?
Om fem år hoppas jag att jag bor kvar i södra Sverige, helst i en sekelskifteslägenhet med fiskbensparkett haha. Förhoppningsvis är jag färdigutbildad och arbetar inom ett område där jag kan kombinera min kommunikativa och kreativa kompetens med mina kunskaper inom beteendevetenskap. Jag vill arbeta med något jag tycker är värdefullt och intressant, där jag hela tiden fortsätter att utmanas och utvecklas, samtidigt som jag har roligt såklart! 

 

Tre snabba!
Canon eller Nikon
AW eller Fredagsfika
PC eller Mac

 

Vem är du, Nicole?
Jag är en utåtriktad, ivrig och bestämd 20 åring som är född och uppvuxen i Linköping. 2018 tog jag studenten från teknikprogrammet och hoppade direkt på kandidatprogrammet Grafisk design och kommunikation. Med tre år av programmering och matematik i bagaget kändes en kreativ och kommunikativ utbildning som en bra omställning för mig. När jag inte sitter på pendeln mellan Linköping och Norrköping tycker jag om att spela sällskapsspel tillsammans med kompisar och familj, och titta på världens bästa serie: Vänner.

 

Vad ser du fram emot med din praktik på LEAD?
Efter att ha spenderat ett och ett halvt år i föreläsnings- och datorsalar känns det superroligt att äntligen få komma ut och testa teorier och kunskaper på riktigt. Med en bakgrund inom teknik i kombination med min nuvarande utbildning känns det så klart extra kul att få vara på ett företag som LEAD, där innovation och teknik är en stor del. Naturligtvis ser jag också fram emot är att lära mig nya strategier och begrepp inom marknadskommunikation!

 

Var ser du dig själv om fem år?
Oj, så svårt att säga…vet inte ens vad jag ska äta till middag ikväll. Skämt åsido, jag skulle vilja ha en kandidatexamen – kanske en masterexamen till och med. 2025 kanske ett jobb hade suttit fint också, gärna ett som kan utmana mig och där jag får problem att lösa. Jag ser helst att jag och min sambo har köpt lägenhet så att jag får måla väggar och sätta upp tavlor var jag vill. En vovve vill jag ha också!

 

Tre snabba!
Chandler eller Joey
AW eller fredagsfika
PC eller Mac