LEAD-bolaget Polar Light Technologies tar in miljonkapital från fem grupper av affärsänglar för att förverkliga teknikutveckling inom mikroLED-området. Bolagets innovation bygger på forskning vid Linköpings universitet och gör det möjligt att skapa nya och mycket mindre ljuskällor med LED-teknik, så kallade mikroLEDar. 

Polar Light Technologies patenterade teknik utvecklas i första hand för att visa information på exempelvis vindrutan i en bil i så kallade head up-displayer samt för bärbara displayer, såsom smarta glasögon. Detta är två områden som växer kraftigt i kombination med olika former av AR, augmented reality.

”Den totala världsmarknaden för mikroLEDar uppskattas till 300 miljarder USD år 2028. Polar Light Technologies siktar på att bli en leverantör till andra företag som utvecklar nya produkter med tekniken”, säger Peter Nilsson, VD för Polar Light Technologies.

Bolaget tar nu in kapital för att fortsätta utveckla tekniken. Bland de som investerar finns Linköpings affärsänglar och Norcorpius tillsammans med GAEU Ventures, Sustainable Energy Angels II och Stoaf III SciTech.

”Polar Light Technologies har en unik spetsteknologi, utvecklad inom Linköpings universitet, som i en förlängning kan bidra till att minska vår energiförbrukning. Företaget drivs av ett fantastiskt passionerat team med djup kompetens”, säger Mattias Weinhandl, medgrundare av Linköpings affärsänglar, i ett pressmeddelande.