Häromveckan var det dags att tacka av LEAD-bolaget Desquare som nu är redo för nästa steg i tillväxtresan och ska fortsätta sin spännande resa som LEAD-alumn. Det Norrköpingsbaserade bolaget har bevisat att det har alla förutsättningar att bli ett framgångsrikt tillväxtbolag och ta den digitala världen med storm.

Desquare skapar en mjukvara som gör digital skyltning tillgängligt och lättanvänt. Detta görs genom helt molnbaserade tjänster som fungerar mer eller mindre direkt i alla skärmtillverkares enheter. Bolaget är grundat av Peter Brauner som är vd och driver det tillsammans med CRO Magnus Larsson. Anders Ferntoft en av affärscoacherna på LEAD som har arbetat mycket med Desquare, och han förutspår stora framgångar för bolaget.

”Desquare har identifierat en underutvecklad nisch – digitala skyltar för små och medelstora företag genom SaaS. Med Peters gedigna erfarenhet från branschen och fokus på produkt, kopplat med Magnus bakgrund från marknadsföring, försäljning och partnerrelationer, är bolaget väl riggat för att nå stora framgångar”, säger Anders Ferntoft.

Under den traditionsenliga ceremonin sparkades bolaget ut med guldsko, diplom, blommor och säljklocka. Guldskon symboliserar det gyllene avtryck de har gjort hos LEAD, samtidigt som den vittnar om att de är redo för nästa kliv på startupresan. Säljklockan ska de sätta upp på sitt nya kontor för att fortsätta ringa vid varje stor affär och fira framtida framgångar.