Det bjöds på en fullspäckad och energifylld eftermiddag när LEAD tillsammans med Norrköping Science Park (NOSP) arrangerade den tredje upplagan av Norrköping Tech Day. Med fokus på Norrköping som tech-stad hölls spännande paneldiskussioner, intressanta presentationer och bubblade samtal. 

Hur ser Norrköpings tekniska framtid ut? Vad krävs egentligen för en framgångsrik teknikomställning? Detta och mycket mer lyftes när LEAD och NOSP bjöd in till Norrköping Tech Day 2023. Eventet, som hölls på den nya mötesarenan HOPE – Home of Organic and Printed Electronics, fylldes av förväntansfulla åhörare och några av stadens mest innovativa tech-bolag. 

LEADs Emma Krantz och NOSPs Fredrik Larsson guidade oss genom eftermiddagen som innehöll allt från inspirerande presentationer till spännande paneldiskussioner. Under temat ”Vad behöver Norrköping för att kunna växa som tech-stad?” fick vi möta bolagen Voyado, Stadium och Holmen som berättade om de utmaningar och möjligheter som finns i staden. Frågan om hur de attraherar och behåller rätt kompetens lyftes som en stor utmaning och skapade en naturlig brygga till den nationella talangmatchningssatsningen Switch to Sweden som Anna Broeders på Linköping Science Park berättade om.

Tillsammans med greentech-bolaget Ligna Energy och 3D-visualiseringsbolaget Interspectral diskuterade Anna sedan vad som krävs för att tech-företag i tillväxtfas ska etablera sig och expandera i Norrköping. Vad finns det egentligen för framgångsfaktorer? 

Efter att ha fått ta del av Phantom Autos vd Magnus Perssons spännande entreprenörsresa med Dreampark och Voysys var det dags för eftermiddagens huvudtalare Tine Thygesen att äntra scenen. Tine, som är en dansk teknikentreprenör och marknadsförare, inspirerar till innovation och drivs av att göra företag både hållbara och lönsamma. Med en otrolig karisma och energi pratade hon på temat ”A Bright Future” där hon fokuserar på hur en grön framtid inte bara är positivare än idag – utan också omedelbart möjlig. Hon tog med publiken på en resa mot en bättre framtid och lämnade alla med ett hopp om en positiv förändring.  

Med en härlig känsla i kroppen fick deltagarna sedan ta del av en After Work där det minglades och knöts nya kontakter. Detta fick runda av eftermiddagen och knyta ihop säcken för årets upplaga av Norrköping Tech Day.

Tack för denna gång och vi ser redan fram emot Norrköping Tech Day 2024!