I tech-världen finns många idéer för nya innovationer. Nordic Energy Audit är ett av de bolag som befinner sig i en spännande utvecklingsfas och sitter hos LEAD i Linköping. Nordic Energy Audit arbetar med energihantering. Visionen är att få energifrågor att bli en integrerad del i varje företagskultur, för att uppnå miljömässiga och ekonomiska vinster.

Under sin resa har bolaget deltagit i affärsutvecklingsprogrammet LEAD BootUp, för stöttning gällande hur de kan utveckla sin verksamhet.

– Hos LEAD har vi fått bra coachning under vår bolagsresa. Förutom det och nätverkandet, har BootUp gett utbildningar i ämnen som vi kanske inte hade studerat tidigare, säger Gustav Andersson, Energispecialist och affärsutvecklare.

I korthet är Nordic Energy Audit en forskningsavknoppning, som utvecklar sin verksamhet med stöd av LEAD. Stöttningen gör att bolaget kan fokusera på sin kärna, i en miljö med andra startups.

Företagets fokusområde handlar om vad som behöver göras för att lyckas med en energiomställning, där forskningen ska omsättas till något tillämpat. Bolaget levererar programvara, utbildning och konsulting, i form av ett analys- och beslutsstöd för företag som vill minska sin energiförbrukning.

– LEAD och BootUp har gett oss värdefull kunskap om att paketera en produkt eller tjänst. Jag skulle definitivt rekommendera programmet till de som har en innovativ affärsidé men är osäkra på hur den kan bli verklighet. BootUp ger en solid grund att stå på, säger Oscar Spinos, Energispecialist och affärsutvecklare.