LEAD-bolaget LunaMicro och TST Sweden tar nästa steg i sitt partnerskap för smarta  textilier, TST Sweden är en globalt känd utvecklare av skyddskläder och  skyddsutrustning och tar tillsammans med LunaMicro nästa steg för att utveckla  framtiden för personlig skyddsutrustning (PPE).

Samarbetet fokuserar på att integrera LunaMicros aktiva fukthanteringsteknologi i TST Swedens skyddsutrustning, vilket öppnar upp för en ny era inom arbetarsäkerhet och komfort. LunaMicros teknologi har en patenterad mjuk, flexibel tygpump som effektivt transporterar fukt, såsom svett, från ena sidan av tyget till den andra. Lösningen gör  det möjligt att få en kontrollerad förflytning av fukt genom ett annars vattentätt plagg, vilket avsevärt förbättrar säkerheten och komforten för dem som arbetar i utmanande miljöer.

Nate Robinson, vd och grundaren av LunaMicro, uttryckte sin stolthet över den senaste utvecklingen och betonade vikten av partnerskapet för att testa deras textilpump i en krävande vattenstrålemiljö, där TST Swedens PPE nu testas. ”Vi är stolta över detta nästa steg i utvecklingsprojektet, som inkluderar utvärdering av LunaMicros  textilpump i de utmanande vattenjetmiljöer där TST Swedens PPE används”, konstaterade Nate Robinson.

TST Sweden är en av de branschledande bolagen inom området skyddskläder och skyddsutrustning, delar LunaMicros engagemang för säkerhet och hälsa. Samarbetet mellan dessa två framåtsträvande företag lovar en spännande fusion av innovation. ”Kombinationen av TST Swedens skyddskläder och LunaMicros teknologi är spännande”, tillägger Nate Robinson.

LunaMicros fukthanteringsteknik är en mycket intressant innovation. Vi är nyfikna på att se hur denna teknik kan användas i våra produkter i framtiden"

Catrin Tammjärv, en del av forsknings- och utvecklingsteamet på TST Sweden, uttryckte sin nyfikenhet på de möjligheter som LunaMicros fukthanteringsteknik öppnar upp för. ”LunaMicros fukthanteringsteknik är en mycket intressant innovation. Vi är nyfikna på att se hur denna teknik kan användas i våra produkter i framtiden”, säger Catrin Tammjärv Research and Development på TST Sweden.

Det fortsatta samarbetet Samarbetet ger rbetare i utmanande miljöer möjlighet att se fram emot ökad säkerhet och komfort, tack vare dessa nästa generations smarta textilier.