LEAD-bolaget Polar Light Technologies beskriver sin startupresa som en riktig berg-och-dalbana, som det så ofta är. Med forskning från Linköpings universitet i ryggsäcken och med ett mångsidigt och engagerat team utvecklar Polar Light Technologies den nya generationens microLEDs.  

Polar Light Technologies utvecklar världens minsta och världens mest ljusstarkaste display för framtidens augmented reality, AR. Dess patenterade teknik utvecklas i första hand för att projicera viktig information på exempelvis en vindruta i en bil, i så kallade head up-displayer, eller för bärbara displayer såsom smarta glasögon.

Det hela började med att Ivan Martinovic skrev sitt examensarbete hos forskare Per-Olof Holtz, som ligger bakom Polar Light Technologies teknik. Där skapades den perfekta matchningen; Per-Olofs framstående forskning med Ivans entusiasm och nyfikenhet för entreprenörskap och bolagsbygge. De hittade vägen till LEAD där Ivan fick utbildning, metoder och verktyg genom LEADs affärsutvecklingsprogram BootUp, och Polar Light Technologies resa tog fart.

Kantad av gupp, som den klassiska startupresan är, med både toppar och dalar. Ett bolag fött ur unik forskning på en ny marknad, med alla de utmaningar det medför. Och möjligheter. En disruptiv teknologi som har en enorm potential. Med ett engagerat team som kompletterar varandra rör sig bolaget framåt med stora mål i sikte. Ett bolag som sätter nya standarder för ljuseffektivitet och som i förlängningen kan bidra till att minska vår energiförbrukning. Polar Light Technologies drivs av innovation och nyfikenhet och har sikte mot en mångmiljardmarknad.