Avslutningcermoni för Sommarmatchen 2020

En intensiv sommar går mot sitt slut. På LEAD avslutar vi nu årets omgång av Sommarmatchen – initiativet där studenter och forskare arbetar tillsammans för att ta forskningsresultat närmare marknaden. Målet är att utveckla innovativa idéer till marknadsanpassade produkter eller tjänster.

I LEADs program Sommarmatchen sammanför vi studenter med idéer sprungna ur forskningen vid Linköpings Universitet. En noggrant utvald grupp deltagare ägnar sig under fem veckor åt ett unikt sommarjobb, där de har chansen att ge forskarens idé nya möjligheter. Studenten matchas med en innovatör som vill få ut sin idé på marknaden, och kan i sommarjobbet bidra med till exempel prototyparbete, marknadsanalys eller grafisk design.

– Sommarmatchen är ett perfekt utvecklingstillfälle för både studenter och forskare. Vi på LEAD är glada över att kunna skapa den kopplingen. Studenterna får chansen att gå framåt i sitt område och samtidigt bredda sitt nätverk, och forskarna får kompetent hjälp med att kommersialisera sin idé, säger Emma Krantz, Community manager på LEAD.

Polar Light Technologies utvecklar nano- och micro-LEDs till nästa generations displayer, och är en av deltagarna i Sommarmatchen. Under sommaren arbetade två studenter på bolaget.

– Arbetet med studenterna gick jättebra. De gjorde en djupdykning i värdekedjan och verifieringsprocessen för vår teknologi, och hjälpte oss framåt på vägen. Sommarmatchen kopplar samman studenter med forskning och företag väldigt bra. Det är viktigt att bjuda in studenterna till startup-miljön, säger Ivan Martinovic, Affärs- och teknikutvecklare på Polar Light Technologies.

Läs mer om Sommarmatchen >>