LEAD-bolaget LunaMicro AB, en deep tech start-up specialiserad på smarta textilier, har ingått ett samarbetsavtal med TST-Sweden, världsledande inom  skyddskläder och utrustning. LunaMicro och TST-Sweden kommer tillsammans att utveckla, testa och så småningom lansera ett toppmodernt skyddsplagg för högtryckstvätt med nästa generation av LunaMicros aktiva fukthantering.

LunaMicros patenterade produkt är en mjuk flexibel tygpump som förflyttar flytande vatten från ena sidan av tyget till den andra när den är ansluten till ett litet batteri. En strategiskt placerad ”lapp” i A4-storlek av aktivt pumpande textil är allt som behövs för att hålla bäraren torr. LunaMicros textilpump kommer att integreras i en jacka i TST-Sveriges klädsortiment för högtryckstvätt och hydraulvätskeskydd; ProOperator.

– Samarbetet med TST bekräftar efterfrågan på nya innovativa lösningar för fukthantering på marknaden. Vi är mycket glada över möjligheten att arbeta med ett så starkt varumärke i en produkt med tekniskt utmanande prestandakrav, säger Nate Robinson, VD och grundare av LunaMicro.

– Det som utmärker TST är vår kultur av kontinuerlig innovation. Vi ser samarbetet med LunaMicro som en möjlighet att vidareutveckla vårt erbjudande genom att kombinera de båda företagens innovativa produkter, säger Catrin Tammjärv, Forskning & Utveckling TST.

För mer information:

Nate Robinson, VD och grundare

nate.robinson@lunamicro.se

+46734353185