Den 7:e december blev en milstolpe för LunaMicro när de, under LEADs julfest, blev avtackade och utsparkade från LEAD. Nu är det officiellt – LunaMicro är ny LEAD-alumn. Nate Robinson, grundaren och VD:n för LunaMicro, deltog i ceremonin tillsammans med Katarina Bengtsson och Björn Wasell. Deras innovativa teknologi inom aktiv fuktighetskontroll för smarta textilier har inte bara gjort dem till en viktig del av sport-, arbets- och skyddskläder, utan också bidragit till att minska användningen av miljöskadliga material som ”för-alltid-plaster” och PFAS.

Under utsparken delade Katarina Bengtsson, tidigare VD och nuvarande styrelsemedlem i LunaMicro, med sig av sin upplevelse av LEAD-medlemskapet:

”Jag tror inte jag hade orkat så länge som jag gjorde om det inte vore för LEADs nätverk och Community”.

Det är ett bevis på hur betydelsefull LEADs stöttning och den coachning som vi  erbjuder för att hjälpa bolag under sin tillväxtresa.

En av de mest betydelsefulla traditionerna vid en LEAD-utspark är överlämnandet av  guldskon och säljklockan till det utsparkade bolaget. Guldskon representerar det avtryck som LunaMicro har lämnat under sin tid hos LEAD. Det symboliserar inte bara deras prestationer utan även att de är redo att ta nästa steg i sin resa som ett etablerat bolag. Samtidigt markerar säljklockan en tid av firande för stora affärer och framgångar.

LunaMicro har med sin teknologi skapat textilier som effektivt kan pumpa fukt från insidan till utsidan av tyget med hjälp av små batterier. Detta koncept har inte bara resulterat i komfort och säkerhet för användaren utan även minskat beroendet av miljöfarliga material, vilket är en stor vinst för hållbarheten.

Deras avsked från LEAD är inte en avslutning, utan en fortsättning i sin bolagsresa. Deras innovationer kommer fortsätta att göra positiva avtryck och forma framtidens textilindustri.

Så LunaMicro tar nu klivet ut från LEAD, och vi önskar dem all lycka till.