LEADs sommarfest markerade slutet på ett kapitel i Ligna Energys bolagsresa, men också början på ett nytt. Arbetet tillsammans med LEAD har lagt grunden för en fortsatt resa och många milstolpar har uppnåtts under tiden på LEAD. Nu går de vidare som en stolt LEAD-alumn, redo att ta nästa steg i sin tillväxtresa och fortsätta bidra till en grönare värld med sin produkt. 

Ligna Energy satte sin fot som medlemmar hos LEAD 2018, men bolaget har funnits sedan 2017 och är baserat på fler års forskning vid Linköpings universitet. Bolaget, med VD Peter Ringstad i spetsen, strävar efter att utveckla energilagringslösningar med sin produkt S-Power, som är både kostnadseffektiv och miljövänlig.

Under gårdagens sommarfest blev Ligna Energy utsparkade enligt tradition. De fick med sig en guldsko, diplom och en säljklocka. Guldskon representerar det gyllene avtryck som bolaget gjort under tiden på LEAD, och markerar att de är redo att ta nästa steg på sin startup-resa. Säljklockan är en LEAD-tradition som det rings i för att fira stora affärer. Nu får Ligna Energy en alldeles egen klocka att sätta upp på sitt kontor i HOPE-huset i Norrköping för att fortsätta fira sina framgångar.
Peter sätter punkt hos sin tid hos LEAD med att säga, ”LEAD har varit viktiga för mig som VD i arbetet att hitta en begriplig affär. Jag tycker speciellt fokus på hela värdekedjan – från material till kund – har varit central i affärsmodellen”. Under sitt tacktal avslutar Peter, ”Tack till LEAD som bidrar med en positiv anda till bolag som försöker bli något”.

Tack själv Peter, och hela teamet på Ligna Energy, för att vi fått vara en del av er uppstartsresa. Nu ser vi fram emot att följa er tillväxtresa! Vi är övertygade om att ni kommer fortsätta att uppnå framgång och göra betydande avtryck med era innovativa energilagringslösningar.