LEAD har utökat teamet med affärscoach Magnus Krogh som kommer att stötta LEAD i arbetet med de riktigt tidiga och forskningsnära projekten. Med en bakgrund inom allt från startups till storbolag bidrar Magnus med bred kompetens inom många olika områden.

Magnus kommer att ha en viktig roll i arbetet med att stötta forskare i processen att omvandla forskningsidéer till nya produkter och tjänster, och se till att fler innovationer når marknaden. LEAD har sedan 2020 arbetat med ett utökat uppdrag från LiU som syftar till att accelerera utvecklingen hos forskningsidéer. Genom uppdraget, och med Magnus bidrag, har LEAD möjlighet att i större utsträckning komma närmare forskningsmiljöer, därav identifiera och stötta tidiga affärsidéer.

Varmt välkommen till LEAD, hur känns det?

Det känns väldigt roligt att vara på plats och mötas av den inspirerande miljön som finns kring LEAD!

Berätta lite om vad du har arbetat med tidigare.

Närmast kommer jag från Norrköping Science Park där jag lett arbetet med projektansökan till Aero EDIH som beviljades av EU tidigare i år. Dessförinnan har jag arbetat med investeringar i startup för förpackningsbolaget BillerudKorsnäs räkning, ett par startupresor inom medicinteknik och bioplast, och egen konsultverksamhet m.m. Lite blandad kompott helt enkelt! I grunden är jag civilingenjör från Y-linjen på LiU.

Vad var det som lockade med att jobba som affärscoach på LEAD?

Som affärscoach få förmånen att träffa personer som brinner för en idé och på ett handfast sätt kunna hjälpa till att det ska bli verklighet. Det tror jag kommer bli oerhört stimulerande att ha som arbete, och vad som framförallt lockade mig till LEAD.

Vad drivs du mest av i ditt arbete?

Teknik är roligt och särskilt när den dyker upp på oväntade platser. Drivkraften är nog i grunden att jag vill se att det blir på riktigt, att tekniken kommer till nytta!