Utifrån det kontinuerliga arbetet med att utveckla vår verksamhet, inleder LEAD ett samarbete med konsultbyrån Zacco. Med lång erfarenhet av immaterialrätt blir de en givande samarbetspartner för bolagen på LEAD.

– Vi på Zacco ser fram emot att vara behjälpliga med rådgivning och kompetensutveckling, för att identifiera och säkerställa medlemsbolagens immateriella tillgångar. Det ligger oss extra varmt om hjärtat att genom detta partnerskap stödja ett fortsatt framgångsrikt näringsliv i Östergötland, säger Jenny Carlsson, Europeiskt patentombud med ansvar för samarbetet mellan Zacco och LEAD.

Zacco är en all around-konsultbyrå inom immaterialrätt, som täcker klassiska och moderna områden kopplade till bolagsvärde. Fokusområden är bland annat patent, varumärke och designskydd. De klassiska delarna kombineras med mjukvaruutveckling, digitalt varumärkesskydd, cybersäkerhet, portföljhantering samt olika former av överenskommelser och strategier.

Dessa kunskaper kommer vara till stor nytta för bolagen som är verksamma inom LEAD, under resan från idé till skalbart bolag. För att identifiera behoven i ett specifikt bolag, erbjuder Zacco LEAD-bolagen ett kostnadsfritt första konsultmöte.

– LEAD är väldigt glada att få med Zacco som ny partner, för att stärka upp ytterligare kring erbjudanden till våra bolag kring IPR-frågor. Zacco kommer vara ett bra kompletterande stöd för våra bolag, säger Catharina Sandberg, VD på LEAD.

Zacco är en av Europas största IP-firmor, med experter inom alla områden av immaterialrätt. I Östergötland har de kontor i både Linköping och Norrköping.