LEAD-bolagen Cellfion och Ligna Energy, samt LEAD-alumnerna Envista och Roam är fyra av nio bolag som är i final i Sveriges största energipris – E-Prize. De tre vinnarna utses på Dagens Industris och Aktuell Hållbarhets konferens Hållbart Näringsliv i november.

E-Prize delas ut för 14:e året i rad av Dagens industri och Aktuell Hållbarhet, tillsammans med E.ON. Priset, som är det största energipriset i Sverige, delas ut till de smartaste energiinnovationerna just nu. LEAD är otroligt stolta över att se fyra av nio finalister med koppling till inkubatorn. Två av bolagen; Cellfion och Ligna Energy är aktiva medlemmar medan Envista och Roam har slutfört sina resor hos LEAD och står på egna ben som LEAD-alumner.

Vinnarna utses av en jury bestående av en rad framstående energi- och innovationsexperter. Folkets E-Prize delas däremot ut baserat på folkets röster. Röstningen är öppen till och med den 22 november. På Aktuell Hållbarhets hemsida finns pitchfilmer från finalisterna och en länk till omröstningen.

LEAD önskar bolagen varmt lycka till!