LEAD-alumnen Wematter har genomfört en nyemission tillsammans med investeringar från befintliga ägare som omfattar 40 MSEK, För att skala upp och utöka organisationen inom sälj, marknad och produktion. Wematter är en 3D-skrivartillverkare som använder sig av teknik som gör utskrifter och arbetsprocessen mer hållbar.

Nyemissionen skapar nya möjligheter för Wematter

Under våren har en ny investering gjorts genom en riktad nyemission på 26 MSEK tillsammans med 14 MSEK från befintliga ägare, ledning och styrelse. De nya ägarna kommer främst ifrån institutionella och privata investerare, där Hamberg Förvaltning är en av dem.

Håkan Dahllöf, styrelseordförande för Wematter, menar att det har varit ett osäkert läge i och med den rådande pandemin för många företag inom den svenska industrin men att Wematter har lyckats få in investerare genom långsiktiga affärsrelationer och deras hållbara produkt. Dahllöf säger att det är en produkt och ett erbjudande som kommer göra skillnad på långsikt.

Med hjälp av den nya investeringen kan Wematter skala upp genom att anställa mer personal samt arbeta vidare med forskningsprojekt för nya material och produktutveckling.

I samband med de nya investeringarna har Wematter ökat sin försäljningsorganisation med fyra personer samt en försäljningschef. Dessa personer har en bakgrund och erfarenhet från scaleup-företag inom 3D-printing. Robert Kniola, vd på Wematter, tror att tillskotten kommer ge bra förutsättningar för framtiden och att det är ett steg framåt i tillväxten.

“Jag blir personligen stolt över att vi attraherar personer som varit med om samma resa i ett annat svenskt bolag från vår bransch. Bland de vi träffat finns 30 års erfarenhet av 3d-skrivare och additiv tillverkning. Det är ett bevis på vår attraktionskraft som företag och det ger oss utmärkta förutsättningar att ta nästa steg i vår tillväxt framåt”, säger Robert Kniola, grundare och vd på Wematter.

Wematter är ett 3D-skrivarbolag som grundades 2014 och blev en LEAD-alumn 2017. Sedan dess har företaget växt och har cirka 25 medarbetare. Wematter arbetar med avancerad SLS 3D-utskriftsteknik. Där tekniken gör det möjligt att leverera starkare och hållbara 3D-utskrifter i plastkomposit. Affärsidéen är att hyra ut 3D-skrivaren Gravity 2021 med tillhörande utrustning och mjukvara till kunder som bland annat finns inom tillverkningsindustrin och medicinteknik. Bolagets mål är att byta ut de massproducerade skrivarna som finns på dagens kontor mot den egenutvecklade 3D-skrivaren.