Startup-världen är spännande, fartfylld och full av möjligheter. Men den är också tuff. Entreprenörer tampas ständigt med utmaningar, motgångar och misstag. För oss på LEAD är det viktigt att lyfta det. LEAD Academy är ett inspirerande community-dygn för, om och av våra befintliga medlemmar och alumner, med fokus på att dela erfarenheter och lära av varandra. 

Glädjefyllt, ärofyllt och lite pirrigt. Så kändes det att äntligen få öppna upp dörrarna till andra omgången av LEAD Academy – en lunch till lunch konferens med fokus på erfarenhetsutbyte, nätverkande och inspiration. Som vi längtat! Efter drygt två år av pandemi och hemmakontor var vi extra glada att få samla så många otroliga människor och entreprenörer på en och samma plats. För det är i mötet med andra människor, i diskussionerna, skratten och nya bekantskaper, som vi utvecklas. Vi på LEAD brinner för att se det ske, så detta dygn ligger oss extra varmt om hjärtat.

Med ett fullspäckat schema, ivriga talare och nyfikna deltagare gick vi rakt på sak – vi hade väntat länge nog. Temat för öppningsdagen var “Att resa kapital” och först ut på scen var Emil Eifrem, grundare av LEAD-alumnen och LEADs första unicorn Neo4J. På ett spännande och inspirerande sätt fångade han publiken när han berättade om sin resa från Linkeboda, till Silicon Valley. Hans främsta lärdomar? Att det krävs lite tur, möjligheter och hårt arbete för att lyckas som entreprenör. 

Med lärorika föreläsningar, workshops, paneldebatter och livligt mingel vägledde vi det stora gänget entreprenörer under det gemensamma dygnet. Dag två riktade vi fokus på människan, teamet och entreprenörens inre resa. Avslutade gjorde Jenny och Rebecca från Bird & Bridge som talade om vikten av social strategi. 

Emma Krantz, projektledare av LEAD Academy och Community Manager på LEAD, är upprymd efter ett mycket lyckat event. 

– Vi har planerat LEAD Academy sedan 2020 men blivit tvungna att ställa in det flera gånger på grund av corona. Det känns helt fantastiskt att vi nu fått genomföra något som vi, och deltagarna, längtat efter så länge. Det har varit otroligt roliga dagar fulla av inspiration, energi och erfarenhetsutbyten – precis som vi önskade! säger hon. 

Att driva startup är inte enkelt. Det ska det inte vara heller. Men att lära sig av andras misstag och utmaningar är viktigt. Vår förhoppning är att LEAD Academy och community-dygnet bidrar till att människor knyter kontakter, delar med sig av sina misstag och lär sig av andras. Tillsammans utvecklas vi! 

– Jag tycker att årets LEAD Academy var riktigt givande och inspirerande! Man får mycket energi av att träffa andra entreprenörer och dela erfarenheter kring med- och motgångar i företagandet. Att få möjlighet till detta erfarenhetsutbyte är nog det allra bästa med LEAD Academy enligt mig, berättar Isak Nielsen, vd och grundare av LEAD-bolaget AgriOpt. 

Vi hoppas att alla, medlemmar som alumner, är lika fyllda av energi som oss efter roliga och inspirerande dagar!