Norrköping har fått ett nytt hem och mötesarena för tillväxtbolag inom organisk och tryckt elektronik. Under tisdagen var det dags för Norrköping Science Park att slå upp dörrarna för den nya HOPE-miljön. På plats fanns forskare och representanter från kommunen, näringslivet och Linköpings universitet, alla spända på att se förvandlingen av Kunskapsgymnasiets gamla lokaler mitt i Industrilandskapet.

I Norrköping bedrivs världsledande forskning inom organisk och tryckt elektronik. HOPE, Home of Organic and Printed Electronics, är ett projekt som drivs av Norrköping Science Park, Linköpings universitet och RISE. Projektet är en satsning i Norrköping att skapa en attraktiv mötesarena och accelerator för tillväxtföretag inom branschen där företag kan växa tillsammans. Nu står lokalerna äntligen färdiga, redo för nya utmaningar och möjligheter. Där inryms bland annat arbetsplatser, konferensrum, showrooms, innovationslabb och ett mediarum. LEAD-bolaget Ligna Energy, ett av bolagen som vuxit fram ur forskningen på Linköpings universitet, har sedan ett par månader tillbaka flyttat in på bottenplan, och så småningom kommer lokalerna att fyllas med fler företag inom branschen.

 

Under tisdagen var det dags för den officiella invigningen av den nya mötesplatsen. Det gjordes med god mat, mingel och rundvandring i både HOPEs och Ligna Energys lokaler. Det bjöds även på spännande presentationer om vad HOPE möjliggör som en mötes- och utvecklingsplats för bolagen inom branschen. Magnus Berggren, laboratoriechef på Laboratoriet för organisk elektronik (LOE) vid Campus Norrköping, var på plats och berättade om visionen som man har haft för HOPE och de möjligheter som mötesplatsen skapar. 

Magnus Berggren, laboratoriechef på LOE, Linköpings universitet.

LEADs VD Catharina Sandberg var en av talarna under invigningen. Hon berättade om verksamheten på LEAD och det stöd som erbjuds hos oss. På scenen var även Peter Ringstad, VD på LEAD-bolaget Ligna Energy, som berättade om bolagets resa, från forskning till ett växande bolag. Invigningen avslutades med bandklippning och en uppskattad AW.