Igår arrangerade LEAD en kväll med fokus på inkluderande ledarskap tillsammans med #Addher i Linköping och Norrköping. Addher är ett av Sveriges största nätverk för kvinnor inom IT-branschen och drivs av Sogeti, med syfte att stödja och främja kvinnor på alla positioner inom IT-branschen och attrahera fler kvinnor till detta progressiva område.

 Kvällen bjöd in Erica Dahlberg som idag är försäljningschef på LEAD-alumnen Arboair, som revolutionerar
digitaliseringen av skogsindustrin.
Erica delade med sig av sin personliga resa att bygga upp en organisation och att vara chef för sju personer på en avdelning till att vara ansvarig för ett verksamhetsområde på Sverige nivå med flera hundra anställda, och sen lämna det för att börja arbeta i ett innovativt startup. Hon pratade sin passion för inkluderande ledarskap och vad vi faktiskt konkret kan göra och hur vi kan tänka för att få ett mer inkluderande ledarskap inom IT och tech. 

Hon betonade vikten av att ställa frågor och aktivt lyssna för att främja en inkluderande miljö där de bästa idéerna kunde höras och användas. Erica tipsade också om hur man kan bidra till att skapa en mer inkluderande miljö. Förutom att få inspiration från Ericas berättelse fick deltagarna lära sig mer om LEAD och hur vi arbetar för att stötta tech startups som till exempel Arboair, och kvällen gav också möjlighet att nätverka med andra kvinnor inom IT/Tech-branschen.

Stort tack till alla som var där och bidrog till en inspirerande kväll. Är du intresserad att bli en del av nätverket #addher kan du läser mer här och gå med i nätverket.