Sitter du på en idé eller ett forskningsresultat inom energi, visualisering eller bildanalys? Nu söker företagsinkubatorn LEAD idéer till årets Entrepreneurs in Residence-program där du har möjlighet att få idéns affärsmässiga förutsättningar utforskade och prövade.

Tillsammans med dig vill LEAD skapa framtidens tillväxtbolag där traineer vid entreprenörskapsprogrammet Entrepreneurs in Residence arbetar med att affärsutveckla tech-idéer sprungna ur resultat från företag eller universitetsforskning. Idén bör därför vara ett tekniskt koncept, en labbprototyp eller ett proof-of-concept med en TRL-nivå på 2-4. 

Programmet körs för femte året i rad med start i september och pågår i sex månader. Under perioden arbetar ett team av traineer med att affärsutveckla och marknadsverifiera 12 noga utvalda idéer som har stor potential att kommersialiseras. Arbetet består av att identifiera potentiella marknader, testa hypoteser, verifiera affärsidéer och utveckla affärsmodeller. Ta chansen att som idéägare få just din idé utvecklad!

Med stöd från LEADs erfarna affärscoacher arbetar nyfikna och drivna traineer med att undersöka och verifiera de antagna idéerna. Under intensiva månader skapas planer för nya företag baserade på de unika teknikerna och idéerna som är med i programmet. Det är också en bra möjlighet för dig som vill utöka ditt team med en ung entreprenör som är väl insatt i din affärsidé eller som kan driva vidare din idé i kommersiell riktning. 

Vem kan ansöka?

  • Forskare eller företag med en tech-idé eller ett resultat inom energi, visualisering eller bildanalys
  • Tech-idén har en TRL-nivå på 2-4
  • Ambitionen om att bygga ett bolag på tech-idéen finns
  • Du finns tillgänglig under programmet och har tid att agera bollplank för traineerna

Nyfiken på att veta mer?

För mer information och anmälan, kontakta Stefan Asplund på LEAD eller Anders Carlsson på Visual Sweden. Sista ansökningsdatum 15/5

Stefan Asplund

Affärscoach, LEAD

stefan.asplund@lead.se

0708-45 78 60

Anders Carlsson

Processledare, Visual Sweden

anders.carlsson@visualsweden.se

0705-38 89 08

Om LEAD

LEAD är en företagsinkubator som accelererar utvecklingen av techstartups genom att förse innovatörer och entreprenörer med riktade resurser, insatser och tjänster för att de ska nå snabbare och säkrare tillväxt. Genom en strukturerad affärsutvecklingsmetodik som grundar sig på en nära och engagerad affärscoachning samt ett väl etablerat nätverk till kapital, affärskontakter och spetskompetens har LEAD visat på stor effekt.