LEAD-alumnen Epishine växer, och flyttar därför till större lokaler i Ebbepark. Planerna för året innefattar både utökad verksamhet och personalstyrka.

Sen 2018 har Epishine sin arbetsplats i Ebbepark, med kontor och tillgång till avancerad utrustning för tryckt elektronik. I takt med nationellt erkännande och utökad verksamhet har bolaget dock vuxit, och flyttar därför till större lokaler inom området.

– Det är väldigt roligt att Epishine växer här i Ebbepark. Vi ser att vår tanke om att kombinera flexibla kontorsmöjligheter med mindre produktionsenheter som fler företag kan dela på fungerar väl, säger Ulrika Backlund, marknads- och uthyrningschef på Sankt Kors.

Epishine arbetar med att utveckla och producera tryckta solceller. Dessa består endast av organiska material, och använder ljus från både inomhusbelysning och solen för att omvandla det till elektricitet.

Verksamheten går stadigt framåt, vid flera tillfällen har bolaget varit med på den så kallade 33-listan över Sveriges mest lovande startups. Senast i december 2019 drog Epishine in 30 miljoner i nytt kapital för att kunna utöka såväl verksamhet som personalstyrka.

– Vi fick in väldigt bra nya investerare i senaste rundan. Det är oerhört stimulerande att uppleva hur intresset för Epishine och för gröna energiinnovationer rent generellt växer bland investerare och potentiella kunder, säger Mattias Josephson, VD på Epishine.

Bolaget flyttar till sina nya lokaler efter sommaren, och planerar att utöka personalstyrkan med cirka 10 personer under året.