Inom ett par månader lanserar Epishine sin första revolutionerande produkt på världsmarknaden, en solcell (eller ”ljuscell”) optimerad för att kunna strömförsörja uppkopplade sensorer och liknande enbart med ljuset från lågenergilampor. Samtidigt förbereder man sig för att börja skala upp en ny svensk tillverkande industri genom att rekrytera en VD med mångårig industriell erfarenhet.

Efter att ha drivit bolaget från ett forskarteam inom akademin till ett scaleup lämnar Mattias Josephson över stafettpinnen som Epishines VD till Anna Björklou.

Jag är stolt och glad över att kunna presentera Anna Björklou som ny VD” säger Mattias Josephson, medgrundare och tidigare VD på Epishine. ”Jag ser fram emot att tillsammans med Anna ta Epishine från produktionsutveckling till en storskalig tillverkande industri inom grön energi.

Anna Björklou har i hela sitt yrkesverksamma liv arbetat inom globala tillverkande industriföretag, senast som VD för Swisslog-Accalon AB. Anna har en bred kompetens och mångårig erfarenhet inom utveckling, industrialisering, tillverkning och operationellt ledarskap.

Jag är imponerad över vad Epishine har åstadkommit med Mattias i spetsen och ser fram emot att vara med i den fortsatta tillväxtresan tillsammans med ett fantastiskt team! Det känns väldigt motiverande att engagera sig i uppskalningen av en innovation med så stor potential kring miljö- och klimatnytta!, säger Anna Björklou.

Mattias fortsätter arbeta med affärsutveckling och finansiering och Anna kommer in med den industriella erfarenhet arbeta med att ta bolaget in i nästa  bolaget.

”Vi får ut en revolutionerande produkt samtidigt som elektronikvärlden ställer om till olika lösningar för ’energy harvesting’ som alternativ till batterier. Om vi förvaltar det momentum vi har just nu har vi goda möjligheter att bli världsledande inom området”, avslutar Mattias.

Anna Björklou tillträder tjänsten som VD för Epishine den 1 oktober 2020.