Utbilda dig till framtidens ledare för en framgångsrik startup
Läs mer om ansökan

LEAD Entrepreneurs in Residence

Är du en affärsdriven projektledare? Som LEAD Entrepreneurs in Residence blir du del av ett affärsutvecklingsteam med ett tydligt uppdrag – att omvandla nya idéer eller teknik till startup-bolag med potential att lyckas på marknaden. Projekten du kommer vara med och arbeta i ge dig möjligheten att utvecklas till ledare och entreprenör, men också att utveckla lösningar som kan förbättra världen. Vi på LEAD ger dig coachning och stöd under ett 6-månaders trainee-program och som en del av din entreprenörsutbildning arbetar du med att utveckla ett verkligt projekt inom ett specifikt område. Under traineeperioden ska du arbeta med att identifiera och utveckla en möjlig affärsmodell och driva de första stegen – att förstå marknadens behov, problem och kundens verkliga utmaningar.

 

Som Entreprenerur in Residence får du:

  • Utveckla en bred kompetens med verktyg och metoder inom affärsutveckling, som du sedan arbetar med i ett projekt.
  • Utvärdera affärspotentialen under coachning av erfarna affärscoacher och stöd av moderna affärsutvecklingsmetoder.
  • Individuell coachning med en utpekad affärscoach hos en av Sveriges främsta företagsinkubatorer.
  • Möjlighet att leda ett verkligt projekt med potential att bli ett framgångsrikt bolag.
  • Arbeta i ett företagande sammanhang tillsammans med andra entreprenörer och vara en del av startup Community.
  • Djupintervju och personlighetsprofil som ger stort värde i den personliga utvecklingen.
  • Trainee-lön för ditt arbete och möjlighet att positionera dig som en nyckelmedlem/medgrundare i en tech-startup.

Målet för traineeprogrammet är att utveckla marknadens bästa bolagsbyggare och framtida ledare med mindre än fem års arbetslivserfarenhet. Det gör vi genom att vi löpande utbildar och tränar våra Entreprenerus in Residence i affärsutveckling, projektledning och affärsmässighet.

Kandidaterna för höstens program är klara och programmet började i augusti 2018. Nästa program startar under 2019. Är du intresserad redan? Skicka ett mail till matchning@lead.se 

 

Vi har 5 platser

 

För att skapa ett bra team har vi utformat en antagning i fyra steg där vi inte bara utvärderar formella akademiska meriter, utan också söker efter potential hos dig som person. Du som blir en av våra Entrepreneurs in Residence kommer att göra personlighetstestet MPA för att ge dig en ökad förståelse dig i en roll som teammedlem och framtida ledare.

Vi förväntar oss att du som söker till Entreperneurs in Residence har en akademisk bakgrund samt ett brinnande intresse för affärsutveckling och kundrelationer. Våra traineer måste vara starka lagspelare med hög social kompetens. Vidare ska våra Entreprenerus in Residence kunna påvisa ett analytiskt tankesätt och vilja att leverera med hög kvalitet, samt inte minst ett stort entreprenöriellt driv. Programmet är på heltid, 100%.

Du som lyckas få en plats som Entrepreneur in Residence garanteras 6 månader av lärande och en upplevelse för livet. Du har också ett guldläge att tillsammans med oss skapa förutsättningar för en startup med dig i förarsätet.

Hur går du tillväga för att bli en Entrepreneur in Residence?

Ansökningsperioden för hösten 2018 är nu stängd, nästa ansökningsperiod öppnar i slutet av november 2018, för programstart i januari 2019.

Har du frågor Entrepreneur in Residence, kontakta oss på matchning@lead.se.

 
 

 

Stefan Asplund Affärscoach på LEAD

Har du frågor? Kontakta:
Stefan Asplund

stefan.asplund@lead.se
+46 708 45 78 60

 
 
 
 
 

Case från vårens Entreprenerus in Residence

Här hittar du några av de spännande casen som vårens entreprenörer arbetade med under traniee-programmet. Temat för terminen var visualisering och bildanalys.

Inviwo

Är en mjukvaruplattform som utvecklas för att snabbt skapa skräddarsydda visualiseringar. Mjukvaran är baserad på öppen källkod och forskarna bakom Inviwo vill nu ha hjälp att hitta kommersialiseringsstrategier som gör det möjligt att sprida plattformen eller hitta nya kundbehov som kan lösas med Inviwo.

Du kan läsa mer om Inviwo på inviwo.org

My First Smiles

En teknik som gör det möjligt för blivande föräldrar att kunna se sitt framtida barn i 3D-bilder i samband med en traditionell ultraljudsundersökning. Ett minne som de sedan kan dela med sig sina till nära och kära. Hur ser en affärsmodell ut som gör det möjligt att lansera My First Smiles och hur ser erbjudandet till användaren ut?

Du kan läsa mer om My First Smiles på myfirstsmiles.com

Avknoppningsprojekt från Saab Ventures

Saab Ventures har ett avknoppningsprojekt inom bildanalysalgoritmer för automatisk identifiering av cancer tumörer tillsammans med Karolinska Sjukhuset. De behöver affärsutvecklingsinsatser för att hitta affärsmodell och go-to-market-strategi

 
Ta chansen att bli den drivande nyckelpersonen i en tech-startup
Skicka in din ansökan!