Utbilda dig till framtidens ledare för en framgångsrik startup
Läs mer om hur du ansöker!

LEAD Entrepreneurs in Residence

Som LEAD Entrepreneurs in Residence blir du del av ett affärsutvecklingsteam med ett tydligt uppdrag – att omvandla nya idéer eller ny teknik till startup-bolag med potential att lyckas på marknaden. Vi på LEAD ger dig coachning och stöd under programmet och utbildar dig till framtidens ledare och entreprenör. En utbildning i entreprenörsskap på en av Sveriges ledande företagsinkubatorer.

Under 6 månader arbetar du med att utvärdera och utveckla befintliga idéer eller tekniker och driver projekten genom de första stegen i att bilda ett bolag – genom att förstå marknadens behov och problem samt kundens verkliga utmaningar.

Om traineeprogrammet

Målet med traineeprogrammet är att utveckla marknadens bästa bolagsbyggare och ledare och samtidigt skapa framtidens bolag på sex månader. Programmet är på heltid, 100% och du kommer ersättas med traineelön.

Under programmet får du:

  • Utveckla en bred kompetens med verktyg och metoder inom affärsutveckling.
  • Lära dig utvärdera affärspotential i idéer med coachning av erfarna affärscoacher och med stöd av moderna affärsutvecklingsmetoder.
  • Få personlig coachning med en välrenommerad affärscoach hos en av Sveriges främsta företagsinkubatorer.
  • Få möjlighet att leda ett verkligt projekt med potential att bli ett framgångsrikt bolag med dig i förarsätet.
  • Arbeta i ett företagande sammanhang där du vistas i en kreativ och innovativ miljö.
  • Tillsammans med andra entreprenörer vara en del av ett Startup Community med ett stort affärsnätverk.
  • Vara med om en personlig utvecklingsresa.

Vi förväntar oss att du som söker till Entreperneurs in Residence har en akademisk bakgrund samt ett brinnande intresse för affärsutveckling och kundrelationer. Våra traineer måste vara starka lagspelare med hög social kompetens. Vidare ska våra Entreprenerus in Residence kunna påvisa ett analytiskt tankesätt och vilja att leverera med hög kvalitet, samt inte minst ett stort entreprenöriellt driv. 

Du garanteras 6 månader av lärande och kommer att få en upplevelse för livet. Du får också ett guldläge att tillsammans med oss skapa förutsättningar för en startup med dig i förarsätet.

Programstart

Nästa program startar i september 2020. Ansökningsperioden är just nu stängd, men öppnar igen i december.

 

 

En exklusiv entreprenörsutbildning

 

För att skapa ett bra team har vi utformat en antagning i flera steg där vi inte bara utvärderar formella akademiska meriter och arbetslivserfarenhet, utan också söker efter potential hos dig som person.

Vi tror att du som söker till Entreperneurs in Residence har en akademisk bakgrund, men det är inget krav. Vad vi däremot sätter högt värde på är att du har ett brinnande intresse för affärsutveckling och kundrelationer. Våra traineer måste vara starka lagspelare med hög social kompetens. Vidare ska våra Entreprenerus in Residence kunna påvisa ett analytiskt tankesätt och vilja att leverera med hög kvalitet, samt inte minst ett stort entreprenöriellt driv.

 
 

Har du frågor? Kontakta:
Charlotta Hartzell
charlotta.hartzell@lead.se
+46 738 - 00 17 26

 
 
 
 
 

Exempel på case hos LEAD

Här hittar du några av de spännande casen som entreprenörerna hos LEAD har arbetat med under traniee-programmet 2018.

Inviwo

Är en mjukvaruplattform som utvecklas för att snabbt skapa skräddarsydda visualiseringar. Mjukvaran är baserad på öppen källkod och forskarna bakom Inviwo vill nu ha hjälp att hitta kommersialiseringsstrategier som gör det möjligt att sprida plattformen eller hitta nya kundbehov som kan lösas med Inviwo.

Du kan läsa mer om Inviwo på inviwo.org

My First Smiles

En teknik som gör det möjligt för blivande föräldrar att kunna se sitt framtida barn i 3D-bilder i samband med en traditionell ultraljudsundersökning. Ett minne som de sedan kan dela med sig sina till nära och kära. Hur ser en affärsmodell ut som gör det möjligt att lansera My First Smiles och hur ser erbjudandet till användaren ut?

Du kan läsa mer om My First Smiles på myfirstsmiles.com

Avknoppningsprojekt från Saab Ventures

Saab Ventures har ett avknoppningsprojekt inom bildanalysalgoritmer för automatisk identifiering av cancer tumörer tillsammans med Karolinska Sjukhuset. De behöver affärsutvecklingsinsatser för att hitta affärsmodell och go-to-market-strategi

 
Ta chansen att bli den drivande nyckelpersonen i en tech-startup
Signa upp & få information när ansökningsperioden är öppen!