Utbilda dig till framtidens ledare för en framgångsrik startup

LEAD Entreprenerus in Residence

 

Är du en affärsdriven projektledare? Som LEAD Entrepreneurs in Residence blir du del av ett affärsutvecklingsteam med ett tydligt uppdrag. Att omvandlar nya idéer eller teknik till startup-bolag med potential att lyckas på marknaden. Vi ger dig coachning och stöd under ett 6 månader Traineeprogram och som en del av din entreprenörsutbildning arbetar du med att utveckla ett verkligt projekt inom visualiseringsområdet. Under traineeperioden ska du arbeta med att identifiera och utveckla en möjlig affärsmodell och driva de första stegen - att förstå marknadens behov, problem och kundens verkliga utmaningar.

 
 

Som Entreprenerur in Residence får du

  • Utveckla en bred kompetens med verktyg och metoder inom affärsutveckling, som du sedan arbetar med i ett projekt.
  • Utvärdera affärspotentialen under coachning av erfarna affärscoacher och stöd av moderna affärsutvecklingsmetoder.
  • Individuell coachning med en utpekad affärscoach hos en av Sveriges främsta företagsinkubatorer.
  • Möjlighet att leda ett verkligt projekt med potential att bli ett framgångsrikt bolag.
  • Arbeta i ett företagande sammanhang tillsammans med andra entreprenörer och vara en del av startup Community.
  • Lön för ditt arbete och möjlighet att positionera dig som en nyckelmedlem/medgrundare i en tech-startup.
  • Möjlighet för dig att göra trainee-programmet som ett x-jobb, om du skulle vilja. Har du frågor om x-jobb, kontakta Charlotte Norrman på LiU.

Målet för traineeprogrammet är att utveckla marknadens bästa bolagsbyggare och framtida ledare med mindre än fem års arbetslivserfarenhet. Det gör vi genom att vi löpande utbildar och tränar våra Entreprenerus in Residence i affärsutveckling, projektledning och affärsmässighet.

Programmet börjar i januari 2018.

 

Några av idéerna du kommer jobba med

Här finns några av de idéerna som du kan komma att jobba med under trainee-programmet. Vi kan tyvärr inte avslöja alla idéer men här är några exempel på vad det kan komma att handla om för dig som entreprenör hos LEAD.

Inviwo

Är en mjukvaruplattform som utvecklas för att snabbt skapa skräddarsydda visualiseringar. Mjukvaran är baserad på öppen källkod och forskarna bakom Inviwo vill nu ha hjälp att hitta kommersialiseringsstrategier som gör det möjligt att sprida plattformen eller hitta nya kundbehov som kan lösas med Inviwo.

Du kan läsa mer om Inviwo på inviwo.org

My First Smiles

En teknik som gör det möjligt för blivande föräldrar att kunna se sitt framtida barn i 3D-bilder i samband med en traditionell ultraljudsundersökning. Ett minne som de sedan kan dela med sig sina till nära och kära. Hur ser en affärsmodell ut som gör det möjligt att lansera My First Smiles och hur ser erbjudandet till användaren ut?

Du kan läsa mer om My First Smiles på myfirstsmiles.com

Avknoppningsprojekt från Saab Ventures

Saab Ventures har ett avknoppningsprojekt inom bildanalysalgoritmer för automatisk identifiering av cancer tumörer tillsammans med Karolinska Sjukhuset. De behöver affärsutvecklingsinsatser för att hitta affärsmodell och go-to-market-strategi

Vi har 4 platser

 

För att skapa ett bra team har vi utformat en antagning i fyra steg, där vi inte bara utvärderar formella akademiska meriter utan också söker efter potential hos dig som person.

Vi förväntar oss att du som söker till Entreperneurs in Residence har en akademisk bakgrund samt ett brinnande intresse för affärsutveckling och kundrelationer. Våra traineer måste vara starka lagspelare med hög social kompetens. Vidare ska våra Entreprenerus in Residence kunna påvisa ett analytiskt tankesätt och vilja att leverera med hög kvalitet, samt inte minst ett stort entreprenöriellt driv.

Om du lyckas få en plats som Entrepreneur in Residence garanterar vi dig sex månader av lärande och en upplevelse för livet. Du har också ett guldläge att tillsammans med oss skapa förutsättningar för en startup med dig i förarsätet.

Hur går du tillväga för att bli en Entrepreneur in Residence?

Ansökan till vårens program av LEAD Entrepreneurs i Residence är stängd. Vi återkommer när det är dags för nästa programstart av LEAD Entrepreneurs in residence.

Du är alltid välkommen att skicka en spontanansökan till matchning@lead.se. Är du nyfiken att få nyhetsbrev med lediga uppdrag hos LEAD eller hos LEAD-bolagen, fyll i dina kontaktuppgifter nedan.

 
 

Har du frågor?

Om rekryteringen, kontakta

Julia WistrandJulia Wistrand

julia.wistrand@lead.se
+46 704 95 30 00

Om Entrepreneurs in Residence, kontakta

Stefan Asplund Affärscoach på LEADStefan Asplund

stefan.asplund@lead.se
+46 708 45 78 60

 
 
 
Ta chansen att bli den drivande nyckelpersonen i en tech-startup
Skicka in din ansökan!