Spännande pitchar, livligt mingel och prisutdelning. Igår avslutades LEADs affärsutvecklingsprogram BootUp och på plats för att lyssna på innovatörerna var flera investerare, nyfikna att höra mer om idéerna. Kammade hem pris gjorde Gunnar Cedersund på SUND med sitt projekt Digital tvilling och Maria Lerm på InfectiFense.

BootUp är ett lärorikt affärsutvecklingsprogram som LEAD erbjuder lovande startups med innovationer som kan göra stor skillnad för samhället. Under programmet får bolagen stöttning och hjälp av LEADs erfarna affärscoacher att verifiera och utveckla sin affärsidé. Igår avslutades programmets tre intensiva månader med DemoDay – en eftermiddag som genomsyrades av intressanta och vässade pitchar inför en del av LEADs investerarnätverk. Till vår glädje kunde vi återigen avsluta på plats i LEADs lokaler, vilket resulterade i härlig uppslutning, nya möten och nätverkande.

I år provades också ett nytt upplägg med en fast jury och en pitchtävling med 5000 kronor i potten, ett upplägg som visade sig fungera utmärkt. Inbjudna till juryn var Aseel Berglund, Lars Bengtsson och Leif Erlandsson, som alla har lång erfarenhet av entreprenörskap och startup-världen.

Tillsammans med publiken korade de fram dagens bästa pitch, som gick till Maria Lerm på medtech-bolaget InfectiFense. Juryns motivering? På ett lugnt och trovärdigt sätt fick Maria lyssnarna att förstå den komplexa affärsidén och värdet av bolagets produkt. Andraplatsen gick till Overlytes och på tredje plats kom Digital tvilling.

En av utmaningarna som innovatörerna ställts inför under programmet är att kontakta potentiella kunder. Ju fler, desto bättre. Flest samtal hade Gunnar Cedersund från SUND, som deltog med projektet Digital tvilling. Även hans prestation belönades igår med applåder och en check på 5000 kronor. Vi säger stort grattis till vinnarna!

Ansvarig för programmet, och moderator under gårdagen, var LEADs projektledare Eva Vollmer. Med glädje har hon följt bolagens utveckling och efter en lyckad avslutning svävade hon på moln.

– Eftermiddagen var en stor succé! Det var kul att se så många människor på plats, och jag hoppas verkligen att det blir det nya normala igen nu efter pandemin. Allas engagemang gjorde eventet till något helt magiskt. Det var en sån fantastisk energi och jag kände fortfarande av den när jag kom hem på kvällen!, säger hon

På ett imponerande sätt har entreprenörerna tacklat utmaningarna som just deras bolag ställs inför, en otrolig utveckling som resulterade i fantastiska pitchar. Tillsammans förvandlar vi idéer till verklighet!