Tio entreprenörer och bolag har gått till final i ICAs Entreprenörspris, en av finalisterna är Ellinor Einaren och LEAD-alumnen Agricam som med en speciell värmekamerateknik detekterar tidiga stadier av juverinflammationer hos mjölkkor. Priset, som delades ut första gången 2018, går till entreprenörer som verkar i ICA-handlarnas anda och delas ut i två kategorier: Årets lokala hjälte och Årets agtech-entreprenör.

För tredje året i rad kommer ICAs Entreprenörspris att delas ut till företagare som gjort Sverige bättre. Priset delas ut i två kategorier – Årets lokala hjälte, som funnits med sedan prisets instiftande och går till någon som bidrar till positiv utveckling i sitt närområde. Ny kategori för 2020 är Årets agtech-entreprenör, som går till någon som med innovation och företagande arbetar för att utveckla jordbruket.

Priset består av ett stipendium på 100 000 kronor vardera och vinnaren utses genom en öppen omröstning på icagruppen.se/entreprenorspriset-2020, samt av en jury bestående av Mouna Esmaeilzadeh, hjärnforskare och entreprenör, ICA-handlaren Rikard Hillarp från Halmstad, Anna-Karin Hatt, vd LRF, Andreas Wilhelmsson, vd Ljusgårda och vinnare av ICAs Entreprenörspris 2019 och Sara Rosengren, professor i marknadsföring vid Handelshögskolan i Stockholm. Per Strömberg, vd ICA Gruppen är juryns ordförande.

– I år delar vi ut ICAs Entreprenörspris för tredje gången, och varje gång slås vi av hur många innovativa företagare som finns runt om i Sverige. ICAs grund är lokala entreprenörer som driver cirka 1300 ICA-butiker och de har alla ett starkt engagemang för sitt närområde där de verkar. Därför är entreprenörskap viktigt för hela ICA. Våra finalister använder sig av sitt företagande för att förbättra Sverige och det vill vi hylla, säger Per Strömberg, vd ICA Gruppen.

Vem som vinner priset står klart den 1 april på ICAs Framtidsmöte – läs mer om finalisterna här >>