Ta din forskning vidare med Sommarmatchen

Skapa nytta av din forskning och ta nästa steg med din idé

Har du en forskningsidé, som du vill diskutera om den kan vara aktuell för Sommarmatchen?
Fyll i formuläret så kontaktar någon av LEADs affärscoacher dig.

Ta mig till formuläret
Få ut det mesta av din forskning och ta nästa steg för att nå ut med din forskning och skapa nytta i samhället. Sommarmatchen är ett entreprenörsprogram hos företagsinkubatorn LEAD som fokuserar
på att hjälpa till att utveckla idéer sprungna ur forskningen vid LiU mot marknadsanpassade produkter och tjänster. Genom fem veckors koncentrerat arbete av studenter från Linköpings universitet, ger Sommarmatchen ditt projekt nya möjligheter till exempel med marknadsanalys, kartläggningar eller prototyparbete.

Hur det fungerar

Syftet med Sommarmatchen är att ge ditt projekt vad det behöver för att nå nästa steg. Du sätter ett mål för studenterna som arbetar med ditt projekt, till exempel som att hålla möten med potentiella kunder, testa lösningen i realistiska villkor eller genomföra den första affären med en kund.

Hur ansöker jag?

Ett tydligt uppdrag som förklarar vad alla inblandade kan få ut ur arbetet resulterar i bättre ansökningar, så det är värt att investera lite tid på att skriva en intressant projektbeskrivning.

Sista ansökningsdatum för Sommarmatchen 2021 har passerat. Har du en idé forskningsidé som du vill diskutera för att ta nästa steg eller eventuellt vara med under sommarmatchen något annat år? Fyll i ansökningsformuläret här, så kontaktar vi dig för att diskutera vidare >>

Vem kan ansöka?

  • Är du anställd vid Linköpings universitet?
  • Kan du ansöka om VFT-finansiering?
  • Finns någon tillgänglig för kontakt under perioden (4-29 juni)?
  • Kan någon vara tillgänglig under uppstartsperioden (mitten / slutet av maj)?
  • Finns någon tillgänglig under slutet (slutet av augusti/början av september)?
  • Kan du konkretisera lämpliga mål för studenterna?
  • Kan du konkretisera de färdigheter du letar efter hos eleverna?
Om du checkade av alla rutor ovan: har du möjlighet att vara med i Sommarmatchen.

Ur en forskares perspektiv

Från forskning till verklighet

Forskare och professor Stefan Stenfelt deltog med sin idé i Sommarmatchen 2019; en modell utav ett mänskligt huvud som kan simulera och se exakt hur ljud tas upp genom skallbenet. Med hjälp av Sommarmatchen togs hans forskning till vad den är idag: ett grundat bolag.

”Sommarmatchen är ett väldigt bra sätt att få en idé prövad om det finns substans att fortsätta i företagsform. Det var en väldigt liten insats från mig som forskare, mest att förklara forskningsidén och vilka möjligheter och begränsningar som fanns, men resulterade i att vi kunde bilda det bolag vi har idag”, säger Stefan.

 

Läs hela artikeln här >>

 
 
Magnus Sundstedt affärscoach på LEAD

Frågor om programmet?

Magnus Sundstedt
Affärscoach LEAD

magnus.sundstedt@lead.se
+46 707-66 15 10