Sommarmatchen - Ett spännande, unikt och utvecklande sommarjobb för dig som student

Är du nyfiken på ett spännande, unikt och utvecklande sommarjobb? Vi söker studenter som vill bli en del av Sommarmatchen!

Sommarmatchen är ett entreprenörsskapsprogram hos LEAD som fokuserar på att utveckla idéer sprungna ur forskningen vid LiU mot marknadsanpassade produkter och tjänster. För dig som student får du chansen att arbeta med att ge en forskares idé nya möjligheter.

Arbeta med forskningsidéer från LiU

Tillsammans med en annan student matchas du med en forskare som vill få ut sin idé på marknaden. Varje matchning mellan studenter och forskare är unik med utgångspunkten att skapa team med kompletterande erfarenheter.

Arbetsuppgifterna varierar beroende på forskaridéns inriktning och var i kommersialiseringsprocessen som idén befinner sig. Forskaren kan exempelvis vara i behov av nya perspektiv, prototyparbete, kartläggning, marknadsanalys eller grafisk design.

Sommarmatchen ger dig som student värdefulla erfarenheter och nätverk. Din insats kan resultera i nya lösningar, avtal med kunder och förhoppningsvis nya bolag.

Din profil

Vi ser att du som söker är driven, engagerad och har en förmåga att tänka utanför ramarna.

Har du en entreprenöriell sida och vill ta dig an ett sommarjobb där du får arbeta med att kommersialisera forskningsidéer? Då är Sommarmatchen ett perfekt uppdrag för dig!

Omfattning: 5 veckors heltidsarbete.

Plats: Delar av uppdraget genomförs på plats i Linköping. Resterande tid går att genomföra på distans.

Sista ansökningsdag: Ansökan till årets program är stängd och öppnar åter i höst.

Lyssna till några av de som gjort sommarmatchen