LEAD-Stories

Stories om våra alumnibolag

Genom åren har vi haft förmånen att arbeta med många spännande bolag och fantastiska entreprenörer. Här kan du hitta några av dem och läsa mer om deras resa.

 

Tommy Johansson, ny VD på AMRA

LEAD Stories|Amra

Tommy Johansson är entreprenören och tävlingsmänniskan som är inne på sin andra resa med startups. Tommy var med och grundade det tidigare kartbolaget C3 Technologies som blev en framgångsaga och som senare såldes till Apple år 2011. Den andra resan gör han nu med Amra, där han gick in som vd och delägare 2012.

Läs mer >>

 

katarina-nyhammar-schemagi_NewsImage

LEAD Stories|Schemagi

Katarina Nyhammar älskar att få en riktigt bra idé i rullning. Ett tomt skrivbord, några givna förutsättningar och en önskan om stark utveckling, det triggar hennes entreprenörsådra. 2011 anställdes Katarina som vd på Schemagi, bakom sig hade hon två företagsprocesser, där hon medverkat till utveckling och tillväxt.

Läs mer >>

 

"Vi hade stor nytta av det kontaktnät som skapats genom LEAD. Utifrån det nätverket kunde vi göra våra första konkreta affärer."

- Magnus Larsson, vd Phoniro Systems

 
 

koshi-hamedi_donyalabs1

LEAD Stories | Donya Labs

Koshi Hamedi är medgrundare och evangelist på Donya Labs. Donya Labs har utvecklat programmjukvaran Simplygon som idag har över hälften av världens största dataspelbolag som sina kunder. Simplygon gör det möjligt för spelbolag att automatiskt komprimera 3D-modeller i spel så att spelen kräver mindre datorkraft för att fungera.

Läs mer >>

 

"LEAD har varit helt ovärderligt för min utveckling som entreprenör och därmed också för bolaget. Tror inte vi funnits idag om jag som "nybakad" ingenjör helt utan affärserfarenhet försökt mig på att starta företaget utan hjälp. Miljön och coachningen på LEAD var en helt fantastisk tillgång under företagets första år."

- Pär Gunnars Risberg VD Actiwave/Opalum

 

Ellinor Eineren vd på Agricam

LEAD Stories | Agricam

Agricam började sin bolagsresa när två olika LEAD-bolag insåg att man skulle kunna kombinera de båda teknikerna och utveckla ett helt fristående bolag. Ellinor i uppgift att ta fram en affärsplan för ett helt nytt företag, som kombinerade de båda innovationsföretagens tekniker och idéer. Resultatet blev Agricam.

Läs mer >>

 

BootUp-Stories

Artiklar om bolagen som har gått programmet LEAD BootUp, som är en del av LEADs medlemskap för tidiga tech-idéer

 

Isak Nielsen, VD AgriOpt

Isak Nielsen på Agriopt gick BootUp våren 2018

Isak Nielsen driver startup-bolaget AgriOpt tillsammans med Linnea Ernebro. Visionen är att effektivisera lantbruket genom att kombinera artificiell intelligens och storskalig optimering av lantbruksdata och lantbrukarnas egna kunskaper.

LÄS MER >>

Louise Berg på Next Period gick BootUp ht 2018

Louise Berg driver bland annat bolaget Next period, som har visionen att revolutionera området mensskydd och lösa de problem som månatliga menstruationer för med sig runtom i världen.

LÄS MER >>

"De diskussioner och nya infallsvinklar vi fått under BootUp-programmet har resulterat i flera konkreta fördelar för oss."

- Isak Nielsen, vd Agriopt